maanantai 14. helmikuuta 2011

Asuntotarinoita

Oho oon unohtanu vähän päivittää. Tai siis oon oikeesti ollu vaan aika laiska ja keskittyny mieluummin halvan kaljan juomiseen ja halpojen sipsien syömiseen. Jännä muuten, täällä ei oo juustonaksuja mut samassa mallissa löytyy Smoki-nimistä sipsua joka on PÄHKINÄMAUSTETTUA. Pähkinät on balkanilaisille kikirikiä, tykkään siitä sanasta.

Käväsin tässä välissä myös Sarajevossa, siitä tulee myöhemmin parempi postaus paskalla englannilla höystettynä jotta uudet ulko_maalaiset kaverini voi kans lukee höpöhöpöjä.

Sit täällä on älyttömästi ja liikaa patsaita. Koko saakelin Skopje on yhtä (rumaa) patsaspuistoa. Terveisiä vaan Parikkalaan, täällä on rumemmat patsaat ku Veijo Rönkkösellä ikinä. Oottakaas vaan ku otan niistä kaikista kuvan ja pistän tänne patsaspostauksen. Posti posti, inhoon tota sanaa mut en jaksa keksii parempaakaan.

Meitsillä on hieno huone mut liian tyhjä. Muutenki täällä on liian tyhjää miulle, tartten asioita ja esineitä ympärilleni. Se on oikeestaan tällä hetkellä suurempi ongelma ku alkuaikojen "mikään ei toimi tartten ylellisyyksiä" -valitus. Asioiden epätoimivuuteen tottuu.

Otetaans esimerkkikimara!
Kämpässä on kylmä mut laitan vaatetta päälle enempi. Kylppärissä ei oo ku vähän lämmintä (ei kuumaa ikinä) vettä joten menen pesemään moppitukkani yhen ranskattaren luokse ku siellä se on mahdollista. Täällä juodaan pahahkoa turkkilaista kahvia joten keitän vettä turkkikahvipannussa ja teen pikakahvia itelleni. Juustohöylän oon nähny kerran kaupassa, se oli muovinen. Ostetaan juusto suoraan siivutettuina, rasvaa ehkä 50%. Pyykinkuivaustelinettä ei oikein vielä oo, säädän huoneeni lämmityksen kovalle ja ripustelen vaatteita sinne.

Huoneesta ku tuli puhe niin:Onko älytön ikkuna? No on! Ja kattokaas tätä näkymää mikä siitä avautuu:

Lisäks:Ovi vie Ilonan huoneeseen, en tiiä mikä tää puinen telinehäkkyrä on (varmaan jotain TAIDETTA) ja portaat johtaa suoraan miun huoneen ovelle. Yläkerrassa ei siis oo mitään muuta ku miun koppi. Siinä on söpö pieni eteisentapainen ja sit vaan vino ovi joka narisee avatessa. Ihan älyttömästi. Silleen vinkasee kunnolla, herätän aina Ilonan aamulla rymistellessäni.

Muut kehuu meidän kämppää hirveesti, ite pidän vähän ankeena ja kolkkona ku täällä on tyhjää ja VALKOISTA. Ootin nuhjuu neukkukoppia, asunki kolmikerroksisen omakotitalon yläkertaan rakennetussa ihkauudessa modernissa asunnossa. Ahdistaa ja tekee mieli valittaa. Kaikesta. Keittiö on angstinurkka, alussa piti olla siellä koneella ku nettiä pöllittiin jostain muualta langattomana ja vaan keittiössä toimi kunnolla. Välillä aamusin oon vieläki siellä, istun lattialla tyynyllä ja syön aamupalaa pieneltä penkiltä ja isolla penkillä pidän läppäriä ja feispuukkaan.

Mikro vasemmassa reunassa on feikkiä, se on vasta toinen mikroaaltouuni jonka oon koko Makedoniassa nähny (toinen oli läheisessä snägärissä). Meiltä puuttuu etulasi eikä tuota voi siis käyttää, lupasivat korjata mut koska Balkanin "kohta" on mitä vaan välillä puol tuntia-puol vuotta niin en elättele hirveesti toivoja tuon masiinan suhteen.

Nyt taidan mennä nukkumaan, pistän heti huomenna lisää kuvia joko patsaista tai tuolta vuorelta otettuina. Sarajevosta on niin paljon matskuu että siinä menee vähän aikaa. Patsaskuvia vois kerätä johonki suureen kokonaisuuteen. Patsasreppari Skopjesta! Ostaiskohan Itä-Savo sellasen jutun?

5 kommenttia:

  1. veera hei ainakaan siellä ei ole -26 ja sulla ei oo jotain pattii silmäs. t. karo vaan

    ps. makee donia, näyttää ihan jees paikalta. puhuuko ne englantia vai onko susta tulossa venäjänkielen maisteri?

    VastaaPoista
  2. Näyttää kivalta mestalta mut voisit joskus tiskata!
    Ikävä ja hyvää ystävänpäivää <3 Maria

    VastaaPoista
  3. voi jeesus, täällä on tuplasti maria niin paljon paskasempaa ettei pieni kasa tiskiä tee MITÄÄN. Meen tonne kadulle niin ekana tulee vastaan roskiksia täynnä kuraa, mustalaisia tonkimassa niitä, paskasia koiria ja kissoja ja vaatekasoja. Kadulla.

    Kato hei, meitsi puhuu englantia ja elekieltä, nää puhuu makedoniaa ja kämäenglantia ja saksaa. Sit sanon että FINSKI FINSKI ENLGLISH? ja huidon vähän ja sanon että "fala" ku asiat hoituu. Käyn makedoniantunneilla kolme kertaa viikossa, osaan puolet kyrillisistä aakkosista.

    VastaaPoista
  4. no ei täällä oikein dyykkailla, se on mustalaisten omaisuutta mikä roskiin päätyy. en haluu joutuu tappelee roskista.

    VastaaPoista

kerro kerro kerro!